Diner

DINERKAART

TIJDELIJKE GERECHTEN VAN HET SEIZOEN 
Click here for the English menu


TIJDELIJKE VOORGERECHTEN

Rouleaux van Hollandse boerderijkip 
Met salade van jonge aardappels en zomertruffel
€ 10.75
Charcuterie plank (voor 2 personen)
Ruim belegde plank om te delen met diverse gedroogde en gerookte vlees soorten met pickles, guacemole en biologisch brood
€ 14.75
Vietnamese Pho soep
Vietnamese noedelsoep met: rundvlees, noedels, gember, taugé en rode peper
€ 8.75

TIJDELIJKE HOOFDGERECHTEN

Roodbaars
Gebakken roodbaarsfilet met gemarineerde venkel, olijf en een saus van citroengras
€ 26.75
Kalfsucade met gebakken ganzenlever
Zacht gegaarde kalfsucade met gebakken ganzenlever en een jus van oude sherry
€ 28.75
New York shell steak (700 gram voor 2 personen)
Geroosterde dry aged rundersteak om te delen voor 2 personen met naar keuze huisgemaakte stroganoff-, champignon-, of pepersaus                                                             
€ 28.75

VERRASSING VAN DE CHEF

De creativiteit van onze keukenbrigade en de invloeden van het seizoen verwerkt in een wisselend menu.

2-gangen € 27.50
3-gangen € 35.00
4-gangen € 40.00

VOORGERECHTEN

Geitenkaas
Taco gevuld met geitenkaas, appel, guacemole en noten
€ 9.75
Zeebaars
Ceviche van zeebaars met gemarineerde tomaat, avocado, komkommer en vinaigrette van citrus
€ 10.75
Zalm
In rode biet en wodka gemarineerde Noorse zalm met venkel, appel, radijs en crème van boerenyoghurt
€ 10.75
BBQ brisket
Dungesneden brisket met kropsla, parmezaan, tomaat en bbq mayonaise
€ 10.75
Carpaccio van gerookte biefstuk
Ambachtelijk gerookte biefstuk, oude kaas, pijnboompitten en pestomayonaise
€ 9.75

Voorgerecht Grand café de Heeren van Coevorden


SOEP

Drentse mosterdsoep
Met garnituur van ‘dreuge worst’
€ 5.75
Pomodori-soep
Ambachtelijke tomatensoep van verse pomodori-tomaten met stukjes olijf
€ 5.75
Soep van het seizoen
Ambachtelijke seizoensgebonden soep
€ 5.75

HOOFDGERECHTEN

De hoofdgerechten worden geserveerd met diverse seizoensgarnituren. On the side serveren wij een frisse salade en verse frieten met huisgemaakte mayonaise.

Fregola
Fregola pasta met tomaat, seizoensgroenten en Parmezaanse kaas (vegetarisch)
€ 17.75
Zeebaars
Geroosterde zeebaarsfilet met een warme vinaigrette van tomaat, kappertjes, olijf en basilicum
€ 23.75
Schol à la meunière
In roomboter gebakken NoordZee schol met gefrituurde kappertjes, citroen en peterselie
€ 25.75
Boerderijkip
Op de huid gebakken filet suprême van Friese boerderijkip geserveerd met braadjus verrijkt met citroen en dragon
€ 26.75
Tournedos
Ierse tournedos waarbij huisgemaakte stroganoff-, champignon- of pepersaus
€ 28.75
Kalfsentrecote
Rosé gebraden kalfsentrecôte met kalfsjus met citroentijm
€ 25.75

Diner Grand café de Heeren van Coevorden


NAGERECHTEN

Dessert ‘De Heeren’
Drie soorten vers, ambachtelijk ijs waarbij passend garnituur
€ 9.75
Rabarber
Kruimeltaartje met rabarber, gemarineerde rabarber, hangop en roomijs van witte chocolade
€ 9.75
Cheesecake
Cheesecake van vanille en citroen met sorbet van framboos
€ 9.75
Chocolade
Parfait van witte chocolade met gemarineerde aardbeien en een schuim van basilicum
€ 9.75
Kaasplankje
Diverse nationale en regionale kaassoorten met notenkletsenbrood, peren- en vijgen jam
€ 10.75

Dessert Grand café de Heeren van Coevorden