Diner

DINERKAART

Click here for the English menu


VERRASSING VAN DE CHEF

De creativiteit van onze keukenbrigade en de invloeden van het seizoen verwerkt in een wisselend menu.

2-gangen € 28.75
3-gangen € 37.50
4-gangen € 42.50

VOORGERECHTEN

Geitenkaas
Papadum met geitenkaas, peer rucola en gemarineerde paddenstoeltjes
€ 9.75
Poké Bowl gerookte zalm of vegetarisch
Met sushirijst, mango, avocado, zeewier en sojasaus
€ 9.75
Paling in het groen
Terrine van gerookte paling en groene kruiden met biet, appel en mierikswortelmayonaise
€ 11.75
Steaktartaar
Tartaar van ossenhaas met een gepocheerd eitje, kropsla, gefrituurde uienring en piccallily mayonaise
€ 11.75
Carpaccio van gerookte biefstuk
Ambachtelijk gerookte biefstuk, oude kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise
€ 10.75
Marbre van gans
Marbre van ganzenborst, -bout en- lever met biet, kruidkoek en een crème van kersen en balsamico
€11.50
Charcuterie wildplank (2 personen) 
Ruim belegde plank om te delen met wildzwijncoppa, hertenham, gerookte ganzenborst en eendenbout met bijpassend garnituur
€15.75

Voorgerecht Grand café de Heeren van Coevorden


SOEP

Drentse mosterdsoep
Met garnituur van ‘dreuge worst’
€ 5.75
Tomatenpompoen soep
Soep van tomaat en pompoen met crème fraîche en basilicum
€ 5.75
Soep van het seizoen
Ambachtelijke seizoensgebonden soep
€ 5.75

HOOFDGERECHTEN

De hoofdgerechten worden geserveerd met diverse seizoensgarnituren. On the side serveren wij een frisse salade en verse frieten met huisgemaakte mayonaise.

Risotto (vegetarisch)
Risotto van Carnaroli rijst met een gepocheerd eitje, paddenstoeltjes, herfstgroenten en Parmezaanse kaas
€ 18.75
Ravioli van bospaddenstoelen (vegetarisch)
Ravioli van bospaddenstoelen met herfstgroenten, truffel en een schuimige saus van eekhoorntjesbrood
€ 18.75
Heilbot
Geroosterde heilbotfilet met venkel, zwarte olijf en een schuimige saus van citroengras
€ 25.75
Snoekbaars
Op de huid gebakken snoekbaarsfilet met huisgemaakte zuurkool en een saus van grove mosterd
€ 26.75
Boerderijeend
Gebakken eendenborst met rilette van de bout en jus van sinaasappel en kardemom
€ 27.50
Kalfsrib-eye
Gebakken kalfsrib-eye waarbij huisgemaakte stroganoff-, champignon- of pepersaus
€ 26.75
Tournedos
Ierse tournedos waarbij huisgemaakte stroganoff-, champignon- of pepersaus
€31.50
Rundersukade
Op lage temperatuur gegaarde rundersukade met gebakken ganzenlever en jus van sjalot
€29.50
Hert
Gebakken hertenrugfilet met hertenstoof en jus van rode wijn
€29.75

Diner Grand café de Heeren van Coevorden


NAGERECHTEN

Dessert ‘De Heeren’
Drie soorten vers, ambachtelijk ijs waarbij passend garnituur
€ 7.75
Ananas
Tarte tatin van ananas met rozemarijn, caramel en roomijs van kokos
€ 9.75
Crème brûlée
Crème brûlée van VOC-specerijen met gepocheerde peer en roomijs van koffieboontjes
€ 9.75
Chocolade, chocolade, chocolade
Cake van pure chocolade met crème van witte chocolade, amarenekersen en roomijs van melk chocolade
€ 9.75
Dame blanche
Roomijs van vanille met warme chocoladesaus en slagroom
€7.50
Kleintje zoet
Klein ijsje om mee te doen
€4.50
Kaasplankje
Diverse nationale en internationale kaassoorten met notenkletsenbrood, peren- en vijgenjam
€ 11.75

Dessert Grand café de Heeren van Coevorden

Direct contact: 0524 - 52 44 19